Op een steenworp afstand van mijn huis ligt de Vosse- en Weerlanerpolder. Een gebied dat sinds kort toegankelijk is voor wandelaars of fietsers. Sinds ik een hond heb, loop ik wekelijks door deze polder en geniet van de landelijkheid, de relatieve stilte en de natuur. Niet dat die natuur op het eerste gezicht zo opzienbarend is, het is er “gewoon” landelijk. Ik ontdek in die “gewoonheid” steeds meer pareltjes: mooie en uitbundige bloemenpracht in de lente, de schitterende wolkenformaties in de zomer, een ooievaar ineens op het land, de diversiteit aan vogels. Bijzonder om je te bedenken dat dit gebied al sinds 1600 bestaat. Dat er een molen heeft gestaan, lang voordat de Ringvaart er was.

Regelmatig ontstaan nieuwe ideeen tijdens een wandeling. Het is geen groot gebied, maar net groot genoeg om je buiten het dorp te wanen. Een plek om de overtrekkende ganzen op te merken, het geloei van de blaarkoppen te horen, de zwaluwtjes rap over te zien vliegen. Heerlijk om zo’n plek zo dichtbij te hebben….

 

Op de loer ligt een plan voor een weg, de Duinpolderweg. Een weg die west en oost moet verbinden, 4 banen breed. Waar naar schatting 30.000 auto’s per etmaal met een snelheid van 80-100 km/u over gaan rijden. Er zijn meerdere varianten van deze geplande weg, 1 ervan loopt aan de noordzijde van de Weerlanerpolder. Ik stel me voor een horizon met zoef, zoef, zoef, weer een auto, weer een vrachtwagen, zoef, vroem etc. Is er wel plek voor de kievit over? Voor de ooievaar? En de tureluur of de ganzen? Is dit gebied dan niets waard?

 

Ik hoop van harte dat de Duinpolderweg niet wordt aangelegd, dat men op tijd inziet dat we ook zonder weg, maar niet zonder dat kleine stukje natuur met lange geschiedenis kunnen. Dat stukje waar je zo geweldig kunt ontspannen en opladen.

 

Ik heb hierbij een reeks Polaroid emulsie transfer werkjes gemaakt met de titel: Parels uit de Polder. Ik heb ze bewerkt met gouache, soms bewerkt met draad, soms met nog andere materialen. Afmetingen: 10 bij 10 cm. In de maand september zijn deze werken te bekijken in de Kunstkelder in Haarlem (zie Exposities).

Kunstenaars van collectief De School Hillegom

Dit zijn getekende portretten van de kunstenaars uit het kunstenaarscollectief De School. Ieder maakt uniek werk, niets lijkt op elkaar. Hoe komen kunstenaars toch tot die aparte ideeen en bijzondere associaties? Je zou wel in hun hoofd willen kijken hoe die radartjes werken! De lijnen van de gezichten zijn helder en klaar, maar door toeval ontstaat er diepte en invulling. Getekend op acetaatfolie zonder de pen tussentijds op te lichten (door mij). Van links naar rechts, boven naar beneden: ik (Nathalie Brouwenstijn), ReNoo, Ineke Huijerman, Milan Couzijn, Ferdinand Wagemans, Wim Wissingh, Marianne van den Heuvel, Josee van Schuppen, Helena Nascimento, Eline JJ en Corine Buskop.

Daydreams & NIGHTMARES

Wat is er heerlijker dan lekker wegdromen bij de bellen die je blaast... Hoe groot kunnen ze worden, hoe ver kunnen ze gaan? Heel snel kan zo’n bel ook weer uit elkaar spatten om je terug te brengen naar het nu. 

Dagdromen en nachtmerries, ze liggen soms niet ver uit elkaar. Dromen om even de nachtmerrie te ontvluchten. Dagdromen over jezelf en je vele vrienden…. 

Totdat de bel knapt…

Bij: de Bellenblazer, Selfie Bubble en Bubble burst

 

 

Meer weergeven
Selfies die je niet wilt....


Voor mijn eindexamen heb ik me verdiept in het fenomeen "selfies", dat wil zeggen, foto's die je maakt van jezelf. Per dag komen er zo'n miljoen selfies bij op de sociale media. Ik heb onderzocht of er ook situaties zijn die mensen niet op een selfie zetten. Ik heb geen onderwerp gevonden wat taboe was of not-done; zelfs de meest smakeloze en onethische selfies zijn te vinden. In mijn serie "selfies die je niet wilt" heb ik steeds de grens opgezocht, maar merkte dat ik steeds weer door de werkelijkheid werd overtroffen!

Eerder werk


Ik heb de afgelopen jaren vaak mensen geschilderd, mensen in beweging, mensen vanuit een vreemd perspectief. Mensen bij elkaar die elkaar nooit gezien hebben... Maar ook o.m. apen, vissen. 

Show More

© Nathalie Brouwenstijn. Created with Wix.com 

Waardenburg 51, 2181 LN Hillegom. 

  • Facebook Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now